Tichetele sociale pentru grădiniță nu au căutare

Valoarea lor este de 50 pe  lună  

Tichetele sociale pentru grădiniță nu au căutare. Cu toate că autoritățile se așteptau la un val de cereri pentru acest tip de tichete, se pare că interesul botoșănenilor este destul de mic. Până în prezent, doar 25% din numărul preconizat de cereri s-a concretizat. Situația este ciudată mai ales că persoanele care au cât de cât un venit s-au interesat de acest program social, în schimb familiile fără niciun venit nu au făcut nicio cerere.

Această problemă a fost discutată și în ședința Comisiei de Incluziune Socială, găzduită astăzi la Prefectură. Situația este îngrijorătoare, mai ales că scopul acestui program era de a include copiii din familiile sărace în sistemul educațional.

Prezent la ședința Comisiei de Incluziune Socială, prefectul Dan Nechifor a venit și cu o explicație în ceea ce privește cererea mică a acestor tichete sociale pentru grădiniță.

În plus, s-a mai precizat că nici măcar cei care sunt înregistrați cu venitul minim garantat nu s-au prezentat pentru a depune cereri pentru aceste tichtele sociale. Prefectul s-a declarat îngrijorat de situația copiilor care nu sunt integrați în sistemul de educație, pentru că repezintă și generația care va plăti pensiile actualilor salariați.

Valoarea unui astfel de tichet este de 50 de lei. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar părinții trebuie să își trimită zilnic copiii la grădiniță.

Citeste si:

Facebook Comments