Tineri din toată țara ajutați să facă față provocărilor societății la Zoițani

Educația socială și spirituală a tinerilor reprezintă prezentul și viitorul în societatea românească.

Pe acest principiu Asociația Tinerilor Ortodocși din România a organizat și master-class-ul de la Zoițani, comuna Adășeni. Mai precis peste 100 de tineri ortodocși din toată țara s-au adunat la Zoițani pentru a se cunoaște, pentru a împărătăși idei, năzuințe dar mai ales pentru a învăța să facă față provocărilor societății. Pe lângă activități recreative, jocuri sau cateheză, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au participat timp de trei zile în clădirea școlii numărul 1 din Zoițani la numeroase ateliere educative sub oblăduirea unor traineri cu experiență.

Tinerii și formarea lor a fost preocuparea de căpătâi a organizatorilor și a trainerilor la master-class-ul din Zoițani. Pregătirea pentru provocările societății și mai ales pentru o dezvoltarea spirituală cât mai armonioasă au fost principalele obiective.

Tinerii care au petrecut trei zile în tabăra Asociației Tinerilor Ortodocși din România de la Zoițanii, sunt fericiți că au avut ocazia să învețe lucruri noi, să se cunoască și să lege prietenii. Majoritatea au fost impresionați de seminariile și ateliere la care au participat.

Inclusiv trainerii, precum Cristina Neguț, cea care i-a învățat pe participanți să gestioneze conflictele, s-au arătat impresionați de dorința tinerilor ortodocși din România de a învăța și de a participa la seminarii educative.

Activitățile de la Zoițani au avut loc în perioada 24-27 august la Zoițani fiind un eveniment organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din România filiala Zoițani cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Adășeni dar și a Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Iași printr-un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Totodată Primăria Adășeni a pus la dispoziția participanților un microbuz pentru deplasări dar a oferit și agende cadou.

Citeste si:

Facebook Comments