VIDEO! Tinerii botoșăneni, pasionați de lectură

Dacă v-am spune că la Botoșani, sălile bibliotecii județene gem de tineri studioși și că au devenit deja neîncăpătoare, probabil ați crede că ne ținem de glume sau pur și simplu ne place să visăm frumos. Ei bine, tot ce v-am spus este cât se poate de real. La Botoșani, tânăra generație este foarte studioasă iar Biblioteca abia face față valurilor de tineri care vin să învețe și să citească la sălile de lectură.

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu„ din Botoșani este una dintre cele mai importante biblioteci din țară și totodată una dintre cele mai moderne, dotate cu săli de lectură spațioase, plăcute și totodată cu acces gratuit la internet. Poate tocmai de aceea Biblioteca devine mai ales în timpul verii cel mai popular loc pentru adolescenți și tineri. Fie că învață, fie că doar se delectează citind, noua generație spulberă orice mit malițios și demonstrează că la Botoșani, avem copii studioși.

Datorită afluenței mare de cititori sala de lectură este pur și simplu neîncăpătoare, fiind vizitată de cel puțin 100 de tineri pe zi. Tocmai de aceea tinerii cititori sunt relocați și către alte spații ale bibliotecii.

Văzând valurile de tineri care intră și ies din sala de lectură am fost curioși să vedem și cei atrage la bibliotecă. Majoritatea spun că vin aici fiindcă este o oază de liniște iar pentru învățat mai ales este locul ideal. Pe lângă atmosfera de studiu, tinerii fac și schimb de idei.

Biblioteca Județeană dispune de un număr impresionant de cărți, reviste și material didactic și totodată oferă gratuit acces la internet plus condiții optime de studiu.

 

Citeste si:

Facebook Comments