Tinerii liberali din regiunea Moldovei și din Chișinău s-au întâlnit la Botoșani

Tinerii liberali din regiunea Moldovei și din Chișinău s-au întâlnit la Botoșani

În weekendul 16 – 17 iunie 2018 Județul Botoșani a fost gazda întâlnirii regionale a organizațiilor Tineretului Național Liberal din zona Moldovei, la care au participat delegații din: Iași, Neamț, Vaslui, Suceava, Bacău dar și o delegație a TNL Chișinău, organizație a partidului omonim din Republica Moldova.

Pe lângă dezbaterile cu caracter politic și administrativ, menite să întărească relațiile de cooperare între organizațiile județene dar și relațiile transfrontaliere a TNL, activitățile au inclus depunerea unei jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Ipotești și o vizita la memorialul dedicat poetului nepereche, cu ocazia împlinirii a 129 de la moartea acestuia.

Ulterior delegațiile au vizitat Orașul Ștefănești și Barajul Stânca – Costești alături de primarul orașului Florin Buțura și președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică. Împreună cu colegii lor peste Prut, tinerii liberali au marcat simbolic Centenarul Marii Uniri, printr-un un pod de flori peste linia Roșie ce desparte România de Republica Moldova.

Lucrările delegațiilor regionale s-au încheiat în Șoldănești la pensiunea “Fata Verde”, unde s-au trasat în linii mari acțiunile comune pentru perioada următoare.

“Români sau Moldoveni, cu toții vorbim aceeași limbă și împărțim aceleași vise pentru o viață mai bună pentru înaintașii noștri, pentru frații noștri, pentru copiii noștri, într-o Românie a Românilor de pretutindeni, liberi și mândri de neamul lor. Contextul geopolitic actual, nu face decât să ne întărească convingerile și să ne determine să nu renunțăm la luptă, atât pe plan intern cât și extern. Românii merită mai mult și doar împreună putem face România să fie mândră din nou! De generația noastră depinde viitorul copiilor noștri, indiferența nefiind una din opțiunile noastre.

În acest spirit s-au despărțit delegațiile TNL, cu promisiunea de a reveni cu drag la Botoșani în viitorul apropiat.

Citeste si:

Facebook Comments