Toamna se numără… virozele

Odata cu venirea toamnei si racirea brusca a vremii din ultimile zile , vin la pachet cu cele mai frecvente afectiuni ale sezonului rece.

Diverse boli, precum virozele de toate tipurile, ii vizeaza in special pe copii, fiind cei mai expusi riscului de a primi aceste boli sezoniere. In ultima saptamana , cabinetele medicale au fost luate cu asalt de parinti cu micuti care prezentau simtome de infectii respiratorii.

Medicii avertizeaza parintii sa nu isi trateze prichindeii acasa fara indicatii medicale, iar la primele simtome sa faca o vizita medicului de familie. Totusi, dau si solutii pentru prevenirea acestor afectiuni.

Nici adultii nu scapa de astfel de probleme. Zilnic, zeci de persoane se prezinta la medic acuzand dureri de cap, stari febrile, usturime in gat si nas infundat. Oboseala,stresul si alimentatia necorespunzatoare este o poarta deschisa pentru acest tip de boala.

Pentru a preveni imbolnavirile, alimentatia trebuie sa fie bogata in vitamine si minerale deoarece astfel de ne ajuta la cresterea sistemului imunitar.

Numarul consultatiilor a crescut considerabil, atat in sectiile de Pediatrie cat si la Urgente.

Citeste si:

Facebook Comments