VIDEO! Tomograf nou la Spitalul Județean

Veşti bune pentru botoşănenii care au nevoie de investigaţii complicate. Spitalul Judeţean a primit în această săptămână un computer tomograf nou, achizionat cu bani de la Banca Mondială. În acest fel, spun reprezentanţii unităţii, timpii de aşteptare se vor micşora considerabil.

Echipamentul a venit neasamblat, iar conducerea a găsit deja locul în care va fi instalat. După ce se va termina cu amenajare spaţiului, computerul tomograf va fi pus în funcţiune. Câteva săptămâni va dura totul.

Acum, spitalul are două astfel de computere, primul fiind achiziţonat în anul 2008. Aşa că unul va fi folosit pentru cazurile de la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar celălalt pentru investigaţiile de care au nevoie bolnavii internaţi. Asta va însemna că listele de aşteptare aproape că vor dispărea, reducându-se de la maxim o săptămână, cum se întâmplă în prezent, la două-trei zile sau chiar mai puţin.

Computerul tomograf a a venit de la Ministerul Sănătăţii, fiind cumpărat cu bani de la Banca Mondială şi nu e singurul echipament pe care spitalul îl primeşte. Prin acelaşi program, unitatea urmează să obţină şi un RMN.

Citeste si:

Facebook Comments