VIDEO! Topul celor mai bune licee din Botoșani

Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, în topul celor mai bune licee din județul Botoșani.După afișarea rezultatelor finale de la Bacalaureat, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a realizat un top al celor mai prestigioase instituții de învățământ din județ.  La coada clasamentului sunt însă instituții de învățământ unde niciun elev nu a reușit să promoveze examenul maturității.

Cu o promovabilitate de 99,10%, în fruntea clasamentului se află Colegiul Național ‘’Mihai Eminescu’’ Botoșani, urmat de Colegiul Național ‘’A.T Laurian‘’ unde promovabilitatea este de 98,59%. Nu departe de această zonă se află și Colegiul Economic ‘’Octav Onicescu‘’ Botoșani, 93,33%.

Clasamentul este urmat de Liceul de Artă Ștefan Luchian, Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi, Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani și lista continuă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Ciprian Manolache, spune că rezultatele bacalaureatului din această sesiunie iunie-iulie ale elevilor botoșăneni sunt mulțumitoare, iar locul pe care îl ocupăm în clasamentul la nivel de țară este unul foarte bun.

În preferințele absolvenților de clasa a VIII-a, Colegiul Național Mihai Eminescu și A.T Laurian se află pe primul loc. Aceștia spun că fiind niște instituții de învățământ de prestigiu, trebuie să ai și o medie foarte mare ca să reușești să fii admis.

În cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat, instituțiile de învățământ cu promovabilitate 0,  au fost Liceul Tehnologic Todireni și Școala Profesională de Cooperație Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments