VIDEO! Tot mai puțin absolvenți se înscriu la AJOFM

Ce se întâmplă cu absolvenții de liceu din judeţ? Se întreabă reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, care au observat că în ultimii ani numărul celor înscrişi la ei a scăzut constant. În acest scop, angajaţii instituţiei reiau şi în acest an campania de informare prin şcoli, mai ales să le explice că ar putea primi bani de la stat dacă o fac.

Tendinţa, spun reprezentanţii agenţiei, nu este nouă. A apărut în urmă cu mai mulţi ani iar în prezent în evidenţele instituţiei mai sunt doar aproximativ 300. Asta în condiţiile în care, în urmă cu doi-trei ani erau peste 1.000 de absolvenţi înscrişi la AJOFM.

Numărul absolvenţilor care se adresează agenţiei imediat după absolvirea liceului scade cu aproape 200 anual. Dar asta nu pentru că se duc toţi la facultate. Mulţi pleacă direct la muncă în străinătate sau se angajează în ţară imediat după ce termină liceul sau 10 clase. Pentru aceştia în special, spun angajaţii agenţiei că se face această campanie. Mai ales că mulţi nu ştiu că pot primi bani în plus la primul loc de muncă.

Totodată, reprezentanţii agenţiei mai pregatesc o acţiune pentru tinerii de până în 26 de ani care nu lucrează dar nici nu sunt la şcoală. Este cofinanţat cu fonduri europene şi are ca obiectiv integrarea lor pe piaţa muncii.  

 

Citeste si:

Facebook Comments