Tradiție artistică Săveni cu pasiune și talent

Pasiune pentru artă într-un singur act.

Astfel poate fi caracterizat în câteva cuvinte concursul național de creație și interpretare ”Mihai Sorbul” organizat în fiecare an la Săveni. Regalul teatral pentru amatori din nordul Moldovei este deja o tradiție în lumea artei românești, reunind zeci de tineri din toată țara pasionați de interpretare și expresie scenică.

Totodată concursul a beneficiat de o jurizare de cinci stele, cu nume grele ale teatrului românesc.

La concursul național de creație și interpretare ”Mihai Sorbul”, au participat trupe de tineri actori amatori din Iaşi, Bistriţa –Năsăud, Suceava, Chişinău şi Botoşani.

Fiecare trupă a prezentat spectatorilor adunați în sala de spectacole a Centrului de Creație din orașul Săveni, reprezentații într-un singur act dintr-un repertoriu divers. Pentru tinerii artiști, prezența la acest concurs a fost o șansă de a exprima emoții și de a evada prin intermediul artei din cotidian.

Din juriu au făcut parte specialiști de marcă în domeniul artei teatrale. Printre aceștia s-a numărat și regizorul Alexa Visarion, cel care a adresat inclusiv sfaturi tinerilor actori.

Totodată, șeful juriului a fost cunoscutul Ștefan Oprea. Acesta a apreciat organizarea unui festival pentru amatori în orașul Săveni, considerându-l ca o rampă de lansare dar și ca o modalitate de a descoperi noi talente.

După ce au jucat, au încântat publicul, tinerii actori amatori s-au bucurat și de aprecierea juriului. Premiul pentru interpretare a fost oferit ”Atelierului de teatru” al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Totodată premiul pentru creație i-a revenit dramaturgului Edith Negulici din București.

 

Citeste si:

Facebook Comments