Trafic infernal la Botoșani

Aglomerație infernală, mașini parcate neregulamentar, pietoni grăbiți și consilieri locali revoltați. Este o scurtă descriere a peisajului din Botoșani în aceste zile.

Circulația din municipiu este dată peste cap. În goana după cumpărături mulți botoșăneni nu mai țin cont unde își parchează autoturismele și blochează atât traficul pietonal cât și cel rutier. Consilierii locali cer să se ia măsuri urgente în acest sens.

Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă aglomerează la capacitate maximă traficul. Se circulă bară la bară, șoferii își pierd răbdarea iar găsirea unui loc de parcare în vecinătatea piețelor și a supermarket-urilor este o adevărată aventură.

Criza locurilor de parcare se face simțită acum mai mult ca niciodată. Directorul Poliției Locale are și o explicație. Nu este o scuză pentru șoferii care parchează haotic, dar este o realitate: numărul autoturismelor a crescut considerabil la Botoșani iar locurile de parcare sunt insuficiente.

În ședința de Consiliu Local, unul dintre aleșii urbei a cerut să se ia măsuri urgente în ceea ce îi privește pe șoferii care nu respectă regulile.

Dacă nu parchează corespunzător, șoferii ar putea umbla la portofele și se vor alege și cu puncte penalizare.

Șoferii certați cu legea ar putea să se trezească cu mașinile ridicate. Guvernul a aprobat joi o hotărâre privind procedurile pentru ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar.

Este doar o chestiune de timp până când hotărârea își va produce efectele și la Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments