VIDEO! Trage cu dinții de scaunul de primar

Un fost primar din județul Botoșani nu se poate conforma cu ideea că și-a pierdut funcția și caută tot felul de tertipuri să o recupereze. Este vorba de Loredan Buraga, fostul primar de Mihălășeni.

La câteva luni după alegeri, acesta a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate și a fost suspendat din funcție . Deși a contestat Ordinul Prefectului și nu a avut câștig de cauză, fostul ales a făcut acum recurs.

Geanin Loredan Buraga și-a pierdut scaunul de primar după ce inspectorii ANI au depistat că s-a aflat în incompatibilitate în intervalul 2005-20013. Acesta a deținut simultan funcția de ales local și de administrator al unei societăți, fapt neacceptat de lege.

Ba mai mult, în luna ianuarie a acestui an, firma controlată de fostul primar a intrat în vizorul DNA pentru că ar fi incasat ilegal subvenții.

Atribuțiile primarului au fost preluate încă de anul trecut de viceprimarul comunei. În prezent, Loredan Buraga este consilier al primarului. După ce se va judeca recursul, la Mihălășeni ar urma să se organizeze alegeri anticipate.

Citeste si:

Facebook Comments