Tragedia din Italia a lovit și Botoșaniul. O botoșăneancă de 39 de ani

Tragedia din Italia lovește și Botoșaniul.

Plecată să câștige un ban cinstit în Peninsulă, Maria Iosub, o femeie de 39 de ani din Avrămeni și-a găsit sfârșitul în cutremurul ce a lovit centrul Italiei. Femeia locuia de 15 ani în orașul Amatrice, localitatea transformată în ruine de unda seismică. Inițial declarată dispărută și căutată cu disperare de rude a fost găsită moartă sub dărâmături în această dimineață de echipele de intervenție italiene. La Avrămeni, localitatea natală a Mariei, vestea a venit ca un șoc în special pentru tatăl femeii, singurul

Maria Iosub provine dintr-o familie săracă din Avrămeni. Au fost șase frați, dintre care trei, printre care și ea au plecat să-și câștige pâinea în Italia, acum 15 ani. Maria a plecat imediat după moartea mamei mai ales pentru a-și ajutat tatăl invalid, cu o pensie de numai 400 de lei.

Maria a muncit din greu în Italia reușind să strângă bani și să-și cumpere o casă. Și-a găsit și împlinirea în dragoste în Amatrice alături de un italian.

Cutremurul de marți noapte însă nu a ruinat doar orașul Amatrice dar și viața Mariei Iosub, găsită moartă printre dărâmături. Sătenii îi deplâng moartea dar și soarta românilor ajunși din cauza nevoilor să muncească din greu și să-și piardă viața în străinătate.

Avrămeniul de altfel este o localitate greu încercată după cutremurul din Italia și asta fiindcă printre dărâmăturile din Amatrice s-a zbătut între viață și moarte o tânără din aceeași localitate. Emanuela Barariu de numai 21 de ani a fost suprinsă de cutremur în casă, împreună cu fiul ei. Din fericire ambii au supraviețuit, fiind salvați la timp și internați într-un spital din Rieti.

Dezastrul din Peninsulă s-a produs miercuri dimineață când un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a lovit centrul Italiei. Cel mai afecatat a fost orașul Amatrice, trei sferturi din el fiind ruinat. În urma catastrofei, peste 250 de oameni și-au pierdut viața, dintre care cinci români, și alte aproape 400 au fost rănite.

Salvatorii italieni încă se mai află printre ruine, în speranța că vor mai găsi supraviețuitori. 11 români sunt dați dispăruți.

Citeste si:

Facebook Comments