Tragedie! Botoșănean mort într-un accident aviatic în Republica Moldova

Elicopterul pe care îl pilota s-a prăbușit

Tragedie în Republica Moldova! Patru oameni și-au pierdut viața, după ce un elicopter SMURD, care asigura misiuni de salvare și pentru județul Botoșani, s-a prăbușit, joi după amiază, în Republica Moldova. Medicul de urgență de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu, pilotul botoșănean Doru Gavril, dar și copilotul Voicu Șoican și-au pierdut viața. Elicopterul a fost solicitat să intervină pentru o femeie de 85 de ani din Vulcănești, care suferea de mai multe afecțiuni și care a fost transportată la Spitalul de Urgență din Chișinău. Potrivit cotidianului Adevărul, la ora 12.10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, pacienta fiind preluată de către o ambulanță și transportată la Spitalul de Urgență. De la Chișinău, elicopterul a plecat către Cahul pentru a prelua un alt pacient, internat la spitalul raional.

La ora 14.13 s-a înregistrat apelul care anunța că elicopterul SMURD a căzut, după ce acesta a fost dat dispărut de pe radar. Elicopterul SMURD zbura în baza unui acord semnat în anul 2014 între România şi Republica Moldova pentru ajutor transfrontalier.

Martorii povestesc că imaginile de la locul accidentului erau apocaliptice. ” Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legii cercetează cazul. Au intrat în pădure, s-au lovit şi au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului”, a declarat pentru Publika.md, primarul satului Haraî, raionul Cantemir, Iurie Bălănuță.

Elicopterul SMURD care asigura misiuni de salvare și pentru județul Botoșani era pilotat Doru Gavril. Botoșăneanul născut la data de 11 martie 1963, la Viișoara, a fost și comandantul Unității Speciale de Aviație din Iași și era un profesionist cu foarte multă experiență, cu peste 4000 de ore de zbor și nenumărate misiuni de salvare. Cel mai probabil, tragedia s-a produs din cauza vremii nefavorabile, după cum declara pentru Adevărul consilierul Ministrului Sănătății din republica Moldova, Dragoș Galbur.

Citeste si:

Facebook Comments