Tragedie la Rogojești

Doi botoșăneni au murit înecați

Tragedie fără margini în familiile a doi botoşăneni. Un adolescent de doar 15 ani şi un bărbat în vârstă de de 37 de ani și-au găsit sfârșitul în lacul de acumulare Rogojeşti. Nefericitul eveniment s-a produs sâmbătă după-amiază. Cei doi se aflau în zonă, la recolatat de cartofi, iar la un moment dat au vrut să facă o baie și să se răcorească. Din spusele martorilor se pare că tânărul a intrat primul pentru a se scălda.

Deşi există indicatoare care arată pericolul ce pândeşte din apă, acesta le-a ignorat şi s-a avântat în apă.

Din păcate pentru el, locul unde a ales să se scalde era unul periculos din cauza curenţilor puternici dar şi a vârtejurilor de apă. Imediat ce a intrat a simtit cum apa îl trage în străfundurile ei si a strigat după ajutor. Bărbatul de 37 de ani i-a sărit în ajutor crezând că îl poate salva. A reuşit să îl scoată la suprafaţă dar pe sine nu s-a mai putut salva. Apa l-a înghiţit în câteva secunde. Martorii au chemat ambulanţa care a venit în scurt timp la faţa locului.

Nu după mult timp trupurile celor doi au fost scoase la mal.Pentru bărbatul de 37 din Ibăneşti a fost prea târziu.S-a încercat resuscitarea acestuia timp de o oră, apoi a fost declarat decedat. Deşi a încercat să facă tot posibilul să îl ţină pe copil în viaţă, medicul aflat la faţa locului a pierdut lupta în faţa morţii.

Zona lacului de acumulare este una foarte periculoasă. Mulţi dintre cei care au căutat să se răcorească în timpul verii toride şi-au găsit sfârşitul. Izvoarele calde şi reci din adâncul apei îi îndeamnă pe trecătorii obosiţi, să se scalde, dar scăldatul aici duce doar la moarte. Locuitorii din Rogojeşti stiu că nimeni nu se mai întoarce viu odată ce intră în apa morţii.

Pentru a preveni aceste accidente sunt puse indicatoare, dar acestea sunt ignorate de oameni.

Citeste si:

Facebook Comments