Tragedie! Un tânăr de 22 de ani din Botoșani, ucis în câteva ore de o maladie foarte rară

Tragedie! Un tânăr de 22 de ani din Botoșani, ucis în câteva ore de o maladie foarte rară

Practic, mai multe organe vitale ale tânărului de 22 de ani i s-au necrozat în doar câteva ore, după o operaţie ce părea că a decurs foarte bine, la Spitalul „Sf. Spiridon“, scriu jurnaliștii de la Ziarul de Iași.

Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pentru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al colonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică“, a explicat directorul medical al spitalului, cel care l-a operat pe student.

În spaţiul public s-a vorbit şi de o infecţie nosocomială. Medicii resping însă ferm ipoteza. Familia nu a depus nicio plângere. 

Iulian V. Amariei, un student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, şi-a găsit sfârşitul pe patul de spital. Vineri, 24 februarie, tânărul în vârstă de 22 de ani a vorbit ultima oară cu prietenii săi, scriindu-le pe pagina personală de Facebook: „Vreau să vă mulţumesc din suflet şi din inimă pentru tot ceea ce aţi făcut în această perioadă foarte dificilă din viaţa mea. Fie cu un singur gând, mesaj sau chiar donare de sânge. Acum mă aflu la chirurgie, am două zile de la operaţie şi sper ca încet-încet să îmi revin şi să mă pun pe picioare. M-a im­presionat profund mobilizarea voas­tră! Aveţi grijă de voi şi multă să­nă­tate. Doamne ajută“.

Luni, 27 fe­bruarie, tânărul şi-a pierdut viaţa în urma unei complicaţii rare, enterită ne­crozantă postoperatorie formă gravă, care i-a atins majoritatea organelor interne, după cum au arătat medicii.

Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pen­tru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al co­lonului, ci şi pe stomac, esofag, la ni­vel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică“, a explicat profesorul Ştefan Georgescu, medicul care l-a operat pe pacient.

 

 Citiți continuarea articolului pe www.ziaruldeiasi.ro

Citeste si:

Facebook Comments