Tramvaiele din Botoșani circulă pe șine vechi de peste 20 de ani

De când a fost introdus tramvaiul în municipiul Botoșani, căile de rulare au rămas aceleași.

De peste două decenii nu s-a mai intervenit serios, iar acestea creează constant probleme. Iar cea mai afectată este linia de pe strada Primăverii. O spune și directorul adjunct al societății Eltrans, Victor Ivănescu.

Dar, din păcate acest proiect de reabilitarea a căii de rulare a tramvaielor nu a fost făcut înainte ca strada Primăverii să fie modernizată. Lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Primăverii au fost făcute conform proiectului, iar în acesta nu era prevăzută și refacerea șinelor de tramvai.

Din cauza faptului că șinele de tramvai din municipiul Botoșani sunt foarte vechi, în anumite locuri, dalele dintre șine au cedat sub greutatea tramvaielor și acestea foarte vechi. Compania Victor Construct, cea care a executat lucrările a transmis în repetate rânduri Primăriei adrese cu privire la faptul că lucrarea ar putea fi afectată din cauză că nu s-a intervenit mai întâi la calea de rulare. Printr-o notificare din anul 2014, reprezentanții companiei Victor Construct au adus la cunoștință problemele de proiectare pe care le-au întâmpinat pe parcursul efectuării lucrărilor.

În data de 6 iulie 2015, compania Victor Construct a trimis o adresă prin care se aduce la cunoștință faptul că șina de tramvai este într-o stare deplorabilă, fisurată, sudată necorespunzător, fără amortizoare și fără garnituri iar acest aspect poate conduce la vibrații și eforturi dinamice asupra dalei de beton și implicit a reparațiilor efectuate conform prevederilor proiectului și a caietelor de sarcini.

Totodată, prin aceeași notificare, compania Victor Construct a solicitat efectuarea de urgență a reparațiilor necesare la șina de tramvai pentru a limita sau elimina vibrațiile și eforturile dinamice asupra dalei de tramvai și implicit asupra reparațiilor la dală. Compania a mai informat municipalitatea și despre faptul că în repetate rânduri diverse alte societăți terțe au intervenit cu lucrări de săpături și au deteriorat lucrările executate de compania câștigătoare a proiectului, fără ca ei să fie înștiințați.

Citeste si:

Facebook Comments