Transportatorii au ieșit în stradă

Transportatorii au ieșit în stradă

Zarvă pe străzile municipiului

Aproximativ 100 de mașini s-au adunat, joi dimineaţă, la intrarea în municipiul Botoşani, la Lebăda, pentru marșul de protest împoriva scumpirii RCA. Prin acest protest, organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport, transportatorii cer conducerii de la Autoritatea de Supraveghere Fiscală să-și asume responsabilitatea și să nu mărească prețul pentru RCA.

Transportatorii români sunt nemulțumiți de prețul mare al RCA-ului și spun că ajung ca firmele lor să dea faliment. Spre exemplu, pentru un camion cu remorcă, oamenii de afaceri trebuie să plătească aproximativ 24.000 de lei pe an, undeva la 5.000 de euro, asta în timp ce în Germania asigurările RCA ajung la 2.000 de euro.

Șefii patronatelor din transporturi s-au întâlnit miercuri dimineață, la Palatul Victoria, cu șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chiritoiu, și cu membri ai Guvernului, ei spunând că s-a ajuns la un consens privind înghețarea tariful de referință pe piața RCA pentru șase luni de zile.

Cele aproximativ 100 de autocare, camioane, microbuze şi betoniere au plecat de la Lebăda pe traseul Şoseaua Iaşului – Calea Naţională – Petru Rareş – I.C.Brătianu – Tudor Vladimirescu – Împărat Traian – Sucevei – Uzinei – Pacea – Primăverii – 23 August – Petru Rareş – Bulevardul Mihai Eminescu – Şoseaua Iaşului.

Protestul s-a încheiat la ora 12.00 și a fost supravegheat de poliţişti şi jandarmi. Astfel de manifestații au avut loc și în alte județe ale țării dar și în capitală.

Citeste si:

Facebook Comments