Tras pe dreapta pentru viteză, un individ a abandonat autoturismul cu motorul pornit și cu cheile în contact. Mașina era burdușită cu 3000 de pachete de țigări

Tras pe dreapta pentru viteză, un individ a abandonat autoturismul cu motorul pornit și cu cheile în contact. Mașina era burdușită cu 3000 de pachete de țigări

Joi, 26 aprilie, poliţiştii oraşului Săveni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism care se deplasa cu viteză sporită dinspre localitatea Avrămeni către centrul oraşului Săveni.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului în cauză, pe care l-au găsit abandonat pe drumul naţional DN 29, pe raza localităţii Podriga,neasigurat, cu motorul pornit şi cheile în contact.

Cu ocazia controlului autovehiculului, au fost identificate 3.000 de pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de acciză.

În cauză poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, fiind continuate cercetările în vederea identificării conducătorului auto, documentării activităţii infracţionale şi dispunerea măsurilor legale.

Întreaga cantitate de ţigarete identificată, în valoare de aproximativ 24.000 de lei, precum şi autoturismul în cauză, în valoare de aproximativ 9.300 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 35.550 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments