VIDEO! Trei ani pentru un regulament

Un banal regulament privind administrarea parcărilor cu plată și ridicarea mașinilor dă de furcă angajaților din primăria Botoșani. După ce au investit zeci de mii de euro în ruinele de la HSR, firma care a administrat aceste parcări, reprezentanții municipalității nu pot ajunge la un numitor privind acest regulament. Primarul anunță că până la sfârșitul anului ar urma să intre totuși în vigoare.

Bugetul local al Primăriei Botoșani este de austeritate dar primăria își permite, se pare, să piardă bani. Deși s-au investit peste 50 000 de euro într-o autoutilitară de ridicat mașini, în indicatoare și echipamente de blocare a roților, parcările pentru care botoșănenii ar trebui să plătească, sunt lăsate la liber de ani de zile. De ce? Din cauza unui regulament.

Până anul acesta aleșii din Primărie nu se puteau hotărî cărei Direcții din subordinea municipalității să delege administrarea parcărilor. De câteva luni se plafonează de un regulament de administrare.

După o lungă așteptare, ar urma ca în scurt timp să fie pus în dezbatere publică iar dacă nu apar noi motive de tergiversare, de administrarea a parcărilor să se ocupe societatea Eltrans.

Regulamentul va sta în dezbatere publică o lună și jumătate iar până la sfârșitul anului poate va intra în vigoare.

Odată cu punerea în aplicare, șoferii care parchează după bunul plac și încurcă circulația, cei care nu plătesc parcarea, vor fi sancționați iar în cel mai rău caz li se vor ridica autoturismele.

Citeste si:

Facebook Comments