VIDEO! Trei elevi cu 10 la BAC în aceeași clasă

Cine și-ar putea imagina că într-un singur liceu pot exista trei elevi cu nota 10 pe linie la Bacalaureat. Darămite într-o singură clasă. Cu siguranță, pentru cei mai mulți, pare o situație mai mult decât ideală, aproape imposibilă. Cu toate acestea, la Liceul ”Regina Maria” din Dorohoi, această situație aparent ipotetică este realitate pură. Trei colegi de clasă au reușit să obțină 10 pe linie la Bac, fiind inițial și singuri care au luat nota maximă în tot județul, plasând liceul dorohoian în topul performanțelor la examenul maturității.

Somax TV vă invită în exclusivitate să-i cunoașteți pe elevii de 10 ai Botoșaniului care învață în aceeași clasă.

Media 10 la Bacalaureat este o pasăre rară pentru majoritatea absolvenților de clasa a XII a. Anul acesta, patru elevi botoșăneni au reușit însă această performanță deosebită. Trei dintre aceștia învață la Liceul Regina Maria din Dorohoi. Iar partea cea mai interesantă abia acum vine. Dincolo de faptul că învață la același liceu, cei trei elevi de 10 de la Bac sunt și colegi de clasă. Pe scurt, au învățat împreună în cei patru ani de studii liceale și tot împreună împart laurii unui 10 perfect. Mai mult decât atât, spune directorul liceului, întreaga clasă a făcut furori la sesiunea aceasta de Bac.

Dar haideți să-i cunoaștem pe cei trei colegi de clasă care au reușit să ajungă împreună în top-ul mediilor naționale la BAC. Bianca Străteanu ,de exemplu, are 19 ani și este și șefă de promoție. Pentru ea Bacalaureatul a fost un examen cât se poate de firesc având în vedere că învață constant încă din clasa I.

La rândul său colegul ei de clasă Andrei Hrițcu, spune că a muncit mult pentru această medie și că este un rezultate meritat.

Tot 10 pe linie a luat și Roxana Ghicioc, colega lui Alexandru și a Biancăi. Este îndrăgostită de fizică și matematică și își propune să facă Politehnica.

Cei trei colegi de clasă își doresc să profeseze pe viitor în România, Bianca în domeniul medicinei, Alexandru ca ofițer la pompieri iar Roxana ca inginer.

Elevii dorohoienii, până la rezolvarea contestațiilor au fost singurii absolvenți cu 10 pe linie din județ.

Citeste si:

Facebook Comments