Trei ofiţeri botoşăneni sunt în misiune în Afganistan

40.000 de militari români activează în NATO

Trei ofiţeri botoşăneni sunt în misiune în Afganistan. Ei fac parte din Batalionul 335 „Alexandru cel Bun” din Botoşani. Misiunea în Afganistan a început pe 16 martie. Alături de cei trei ofițeri, alți 40.000 de militari români au participat la teatrele de operațiuni sub egida NATO. Trist este că 25 de militari români au căzut la datorie sub drapelul României si peste 140 sunt răniți sau invalizi.

Toate aceste date au fost prezentate în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Prefecturii Județului Botoșani cu elevi de la Liceul Teoretic „N. Iorga” şi colegiile naţionale „A.T.Laurian” şi „M. Eminescu”. Evenimentul organizat de prefectul Dan Nechifor, în parteneriat cu Garnizoana Botoșani, a avut ca temă marcarea Zilei NATO.

Liceenii, alături de şefii structurilor militare din Botoşani au aflat noi informaţii despre alianţa la care România a aderat în 2004.

Materialul prezentat de Garnizoana Botoşani, cu această ocazie, a oferit şi imagini din misiunile la care au participat botoşănenii, misiuni de instrucţie, de pază şi protecţie a populaţiei civile.

Tinerii prezenţi în Sala „N. Iorga” au ţinut să pună întrebări privind lupta împotriva terorismului, acest flagel care se apropie din ce în ce mai mult de România. Elevii au recunoscut că noile generaţii sunt oarecum detaşate de conflictele ce zguduie mapamondul, interlocutorii militari explicându-le că, din păcate, atacurile monstruoase ale terorii îi afectează şi pe români. La ei în ţară sau plecaţi in exterior, aceştia ajung să fie victime sau simpli receptori ai mesajelor transmise de terorişti prin intermediul reţelelor, dar mai ales al tragediilor provocate.

Citeste si:

Facebook Comments