Turneul Enescu, sunet şi culoare în judeţul Botoşani

Sfârşitul lunii octombrie vine cu muzică bună şi invitaţi de seamă la Botoșani!

Mâine începe cel mai aşteptat eveniment de către toţi iubitorii de muzică clasică şi artă contemporană. Este vorba despre turneul ’’Enescu, sunet şi culoare’’. Evenimentul este organizat de asociaţia Klavier ART împreună cu parteneri precum Muzeul Național George Enescu București, Muzeul Județean Botoșani, Centrul Cultural Aurel Stroe Bușteni, Casa Orășenească de Cultură Covasna. La care se adaugă Școala Gimnazială Vaskertes Gheorgheni, Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu Horezu, Școala I.G.Duca Petroșani și Societatea pentru Cultură METARSIS Reșița.

Turneul se desfăşoară în perioada 25 septembrie – 20 octombrie 2016. Pianiști de seamă vor încânta publicul. Printre aceştia se numără Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, alături de tinerii muzicieni aflați la debut artistic Andrei Radu (vioară) și Măriuca Popa (pian).

Aceştia vor susține concerte în 8 orașe din țară. Scopul turneului este de a promova muzica clasică și arta contemporană. Liantul celor două va fi muzica lui George Enescu întâlnită în busturile realizate de artistul plastic Maria Păun. Mâine, 27 septembrie, artiştii se vor întâlni la muzeul Memorial “George Enescu” din Dorohoi. În data de 28 septembrie aceştia vor ajunge la Casa de Cultură Rădăuți. Pe 29 septembrie la Școala Gimnazială Vaskertes Gheorgheni.

Pe 1 octombrie gazda va fi Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni. Pe 3 octombrie va urma Covasna iar pe 14 octombrie artiştii vor putea fi ascultaţi la Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu din Horezu.

Turneul se va încheiat la Reşiţa în Sala Lira pe 19 octombrie. Cu mic, cu mare oricine poate veni pentru a-şi delecta auzul cu cele mai apreciate melodii enesciene. Intrarea este liberă.

Citeste si:

Facebook Comments