Tutunul dăunează grav libertății

Tutunul dăunează grav libertății

Un bărbat din municipiul Botoșani a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea unei infracțiuni de contrabandă cu țigări.  În baza mandatului emis de Judecătoria Botoşani pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat din Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat percheziţia domiciliară la două apartamente din Botoşani, deţinute sau folosite de suspect.

Poliţiştii au identificat 3.121 pachete ţigări, adică 62.420 ţigarete , de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Duty-Free şi Republica Ucraina, pentru care suspectul nu deţinea documente legale de provenienţă şi despre care cunoştea că provin din activităţi de contrabandă.

Faţă de suspect au fost extinse cercetările pentru săvârşirea unei noi infracţiuni de contrabandă, iar începând cu orele 22:30 s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 20.09.2016 să fie prezentat procurorului de caz cu propunere de arestare preventivă.

Întreaga cantitate de ţigarete identificată a fost ridicată în vederea confiscării, prejudicial cauzat bugetului de stat fiind estimat la 36.800 lei.

Citeste si:

Facebook Comments