UE are 400 de milioane de euro pentru spitale, dar nu le dă degeaba

UE are 400 de milioane de euro pentru spitale, dar nu le dă degeaba

Comisarul European, Corina Creţu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, că pentru sectorul sănătăţii din România sunt disponibile 400 de milioane de euro. Din aceştia, 150 de milioane sunt alocate celor trei spitale regionale.

“Avem o parte deja alocată, potrivit Programului Operaţional Regional, o importantă sumă de bani — aproape 400 de milioane de euro disponibilă pentru sectorul Sănătăţii în România şi din punctul nostru de vedere aceşti bani trebuie utilizaţi în timp util şi într-un mod cât mai eficient. Din această sumă, 150 de milioane sunt deja antamate pentru cele trei spitale regionale. Sunt bucuroasă că s-au stabilit deja locaţiile pentru cele trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova.  a declarat după întâlnirea cu minstrul Sănătăţii, Corina Creţu, comisar european pe politici regionale.

250 de milioane de euro vor fi folosite pentru reamenajarea şi renovarea a 280 de unităţi medicale.

“Am aflat, de asemenea, că printre cele 280 de unităţi sanitare pentru care mai există bani la dispoziţie, pentru că, aşa cum spuneam, 150 de milioane sunt antamaţi pentru cele trei spitale regionale, restul banilor sunt pentru renovări şi reamenajări pentru 280 de unităţi.” a explicat comisarul european.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

 

 

Citeste si:

Facebook Comments