VIDEO! Un cămin de bătrâni riscă să fie închis

Situație dramatică la căminul de bătrâni din Trușești. Peste 40 de vârstnici ar putea rămâne pe drumuri din cauza datoriilor. Problemele financiare ale unității de îngrijire sunt de vreme bună însă situația a scăpat acum de sub control iar în prag de iarnă atât bătrânii cât și angajații ar putea avea de suferit.

Bătrânețe cu frica în sân. După o viață de muncă, peste 40 de bunici au ajuns să trăiască într-un cămin. La Trușești și-au găsit casă vârstnici de prin toate colțurile județului, inclusiv din Botoșani. O perioadă de timp, căminul a fost susținut financiar de către Ministerul Muncii, ulterior au apărut problemele.

S-a asigurat finanțare și din partea Primăriilor dar acum situația este tragică. Problema s-a pus în discuție în cadrul Comisiei de Dialog Social.

S-a făcut un apel la parlamentarii care au participat la întâlnire și s-a venit cu propuneri.

Una din soluțiile ce pot duce la redresarea financiară a centrului este transferarea căminului de bătrâni pentru persoane vârstnice într-un centru rezidențial destinat protecției și promovării drepturilor persoanelor adulte cu handicap și preluare acestuia de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Citeste si:

Facebook Comments