VIDEO! Un copil cu Sindrom Down a reprezentat țara la o competiție Europeană

Ziua mondiala a Sindromului Down a fost marcată şi la Botoşani. Cu ocazia ei, preşedintele celei mai mari asociaţii din judeţ, “Down Active Moldova”, a susţinut ieri o conferinţă de presă, încercând să reamintească lumii greutăţile dar şi bucuriile părinţilor şi ale copiilor cu această boală.

Unul dintre ei este Andrei, un copil de 16 ani care datorită determinării şi iubirii părinţilor, a reuşit să-şi depăşească limitele. A reprezentat România cu brio la Campionatul European de înot din Franţa, în urmă cu câteva luni.

A fost oricum numai uşor nu, mai ales că în judeţ nu există condiţii de antrenament. De fapt, a fost unul dintre cei doar trei sportivi români care au reuşit să se califice. Şi a făcut-o antrenându-se la un bazin din Suceava.

De aceea s-a născut şi asociaţia Down Active Moldova, ca să ofere ajutor tuturor familiile în care se nasc copii cu acest sindrom. Pentru că în afara acestor organizaţii, părinţii nu au alte opţiuni.

21 Martie marchează Ziua Mondială a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conștientizare la nivel mondial a persoanelor cu Sindrom Down ce a fost recunoscută oficial de către Organizația Națiunilor Unite în 2012.

Citeste si:

Facebook Comments