VIDEO! Un mare campion al Botoșaniului

Uneori, pentru a păși pe drumul marilor performanțe avem nevoie doar de o șansă. Iar Andrei Pălimaru, un elev cu Sindromul Down din municipiul Botoșani este un exemplu perfect. Deși trăiește într-o societate care marginalizează cu ușurință, Andrei a avut norocul de a primi șansa pe care o merită. Și a demonstrat ce poate. La numai 16 ani este campion național la înot. Totodată a obținut și o medalie de bronz la o competiție internațională organizată la Kosovo.

Andrei Pălimaru este deja un botoșănean cunoscut. Deși are Sindromul Down și trăiește într-o societate care marginalizează cu ușurință, Andrei la numai 16 ani este un exemplu de ambiție. Este un campion al Botoșaniului. Are numeroase medalii și premii obținute la concursurile de înot destinate persoanelor cu sindromul down. An de an, Andrei se autodepășește arătându-și stofa de campion. Anul acesta a reușit să devină campion național, special olimpics, la înot. Totodată și-a depășit recordurile și a participat inclusiv la o competiție internațională unde a luat medalia de bronz.

La Campionatul din Kossovo Andrei și-a demonstrat din plin valoarea dar și capacitatea extraordinară de a coopera, fără ajutorul cuvintelor cu tineri din toată Europa.

Performanțele lui Andrei sunt cu atât mai importante cu cât, nu a avut parte de antrenamente susținute. După campionatele europene din Franța, de anul trecut, familia Pălimaru nu a mai avut resurse finaciare pentru a-i oferi lui Andrei o pregătire completă. Cu toate acestea elevul botoșănean s-a autodepășit.

Performanțele lui Andrei se datorează și susținerii necondiționate a familiei și profesorilor de la școala numărul 16. Este șansa binemeritată pe care Andrei a primit-o. Toate aceste performanțe îl fac pe Andrei să prindă curaj și să fie mândru de el.  Până la sfârșitul anului Andrei Pălimaru va mai participa la câteva competiții pe care elevul botoșănean speră să le câștige.

Citeste si:

Facebook Comments