Un mistreț pe străzile orașului

Animalul se plimba prin curțile oamenilor

Vă mai amintiţi cazul ursului împuşcat la Sibiu? Ursuleţul nevinovat care a fugit speriat pe străzile oraşului şi a fost împuşcat fără pic de milă de către oameni ?Ei bine, la fel de speriat a fost şi porcul mistreţ zărit aseară pe strada Puşkin din Botoşani, de către un bărbat, chiar pe mijlocul drumului.

Frica şi lumina orbitoare a farului l-au făcut pe bietul animal să stea nemişcat. De îndată ce l-a observat, bărbatul a frânat imediat pentru a nu-l răni. Nu se ştie cum a ajuns animalul să se plimbe nestingherit pe stradă. Amuzat de incident,conducătorul auto a filmat întregul incident,postându-l mai apoi pe o reţea de socializare. Amintindu-şi însă de cazul ursului de la Sibiu a decis să cheme poliţia.

Şi asa a şi fost. Azi dimineaţă câţiva botoşăneni au zărit porcul plimbându-se nestingherit prin curtea unui bărbat în zona pod de piatră. Vecinii l-au anunţat pe proprietarul terenului despre animalul din curte. Acesta crede că de fapt porcul ar fi fost adus intenţionat.

Oamenii din zonă, dau vina pe defrişările masive care au avut loc până acum. Spun că odată ce pădurea începe să fie distrusă, bietele animale încep să îşi caute alte locuri unde să trăiască. În goana lor după mâncare, ajung de multe ori să apară chiar în oraşe unde unii oameni le atacă în loc să le protejeze.

Poliţistii chemaţi la faţa locului au localizat animalul în scurt timp.

Poliţistii au sesizat Direcţia Sanitar-Veterinară. Unul dintre reprezentanţi a ajuns la faţa locului şi a tranchilizat porcul mistreţ.

După finalizarea acţiunii, animalul a fost dus în pădure.

Spre deosebire de oamenii nemiloşi care au omorât ursul fără a se gândi să folosească tranchilizante, botoşănenii au reactionat așa cum se cuvine.

Citeste si:

Facebook Comments