Un nou sistem de impozitare

Proprietarii de restaurante și hoteluri, impozitați altfel

Noutăți legislative pentru proprietarii de restaurante și hoteluri. Aceștia vor avea la dispoziție o perioadă în care vor decide modul de impozitare. Impozitul actual sau cel fix așa cum îl pregătesc autoritățile. Noul impozit ar fi trebuit să intre în vigoare începand cu data de 1 ianuarie, însă, conform ultimelor informații, acesta va fi introdus din 31 martie, dacă este respectată întreaga procedură legislativă.

Și Gabriel Atudoroaie, candidatul ALDE pentru Primăria Botoșani, spune că înlocuirea impozitului pe venit cu impozitul forfetar la hoteluri și unități de alimentație publică este benefică. Acesta spune că s-ar reduce foarte mult evaziunea fiscală și în același timp nu ar mai exista atâta birocrație.

În forma avansată inițial, noile impozite urmau să se aplice tuturor operatorilor din turism și din industria serviciilor de alimentație, dar proiectul a fost modificat ulterior, excluzând de la aplicare microîntreprinderile.

În prezent, o microîntreprindere cu mai mult de doi salariați achită un impozit anual de 1% din venit, cea cu un salariat plătește 2% din venit, iar cea care nu are niciun angajat este impozitată cu 3% din venit. Pentru celelalte firme, impozitul este de 16% pe profit.

Citeste si:

Facebook Comments