VIDEO! Un nou virus dă târcoale Botoșaniului

Virozele au început să bântuie din nou județul. Iar cei mai vulnerabili sunt copiii care merg la grădiniță sau la școală. Dacă numărul cazurilor nu este un motiv de îngrijorare, simptomele virozelor din această toamnă au băgat frica în părinți. Virușii au ajuns să se manifeste diferit și să dea mari bătăi de cap micuților.

Toamna nu se numără doar bobocii, ci și virozele. Mai ales atunci când cei mici se întorc în colectivitate, virușii dau târcoale. În această toamnă, peste o mie de copii de școală sau grădiniță, au fost puși la pat de viroze. Numărul de îmbolnăviri nu este îngrijorător.

Aproximativ același număr de cazuri a fost înregistrat și anul trecut. În schimb simptomele noului tip de virus bagă spaima în părinți.

Medicii spun că acest tip de virus este totuși cunoscut și îi sfătuiesc pe părinți să evite administrarea antibioticelor. În schimb recomandă menținerea igienei.

Cele mai grave manifestări ale acestui virus au fost cele meningeale. Mai precis este vorba despre trei cazuri în județul Botoșani , la care de fapt a fost identificat acest virus. Nu au existat însă complicații iar copiii se află în afara oricărui pericol.

Citeste si:

Facebook Comments