VIDEO! Un parlamentar cere demisia lui Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean

Un parlamentar i-a cerut directorului de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, demisia. Este vorba despre deputatul Costel Lupașcu, fost șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate.Lupașcu este nemulțumit de faptul că, cel de-al doilea computer tomograf trimis spitalului de Ministerul Sănătății nu a fost pus în funcțiune. Și asta în condițiile în care primul computer tomograf se defectează în mod regulat iar pacienții sunt puși pe drumuri pentru investigații medicale. 

Parlamentarul botoșănean, Costel Lupașcu a făcut public un comunicat de presă prin care cere demisia directorului de la Spitalul Județean ”Mavromati”, Corneliu Mihai. Deputatul Lupașcu, fost șef al Casei Județene de Asigurări din Botoșani, spune că sunt numeroase motive pentru care poate cere demisia directorului dar cel mai important ar fi faptul că, un computer tomograf al Spitalului Județean se defectează în mod constant, iar cel de-al doilea computer tomograf trimis de Ministerul Sănătății nu a fost pus în funcțiune.

”Există nenumărate motive pentru care s-ar putea solicita demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Botoșani în fiecare zi, dar această situație este inadmisibilă. Prin achiziționarea celui de al doilea Computer Tomograf am dorit să prevenim o situație de criză de acest gen, dar totodată am considerat că medicii vor avea posibilitatea de a își exercita profesia în conformitate cu standardele europene și vor putea pune un diagnostic precis, ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate oferite pacienților și timp câștigat pentru instituirea și administrarea tratamentului corect. Din păcate investițiile nu sunt suficiente atâta timp cât managementul spitalului este deficitar, de aceea solicit public demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Botoșani ”, a transmis deputatul social democrat.

Totodată, deputatul Costel Lupașcu se recomandă ca “specialist în sănătate” și apreciază că activitatea lui Corneliu Mihai, ca manager la Mavromati, este foarte slabă. Deputatul spune că până în prezent Spitalul Județean a primit echipamente de 1.3 milioane de euro, printre care și un computer tomograf care încă nu este funcțional.

Reporterii Somax TV, au încercat să-l contacteze telefonic pe managerul de la ”Mavromati”, Corneliu Mihai, dar acest lucru nu a fost posibil.

 

Citeste si:

Facebook Comments