VIDEO! Un singur avertisment pentru munți de gunoi

Cu un depozit de deșeuri la standarde europene, Botoșaniul devine la fiecare sfârșit de săptămâna o ghenă de gunoi. Societatea care ar trebui să aibă grijă de curățenia orașului invocă faptul că groapa de gunoi de la Stăuceni este duminica închisă iar de aici problema urât mirositoare.

Pentru focarul de infecții și mirosul insuportabil, Garda de Mediu a aplicat în luna mai, culmea, un singur avertisment. În perioada imediat următoare s-ar putea modifica programul de funcționare al depozitului de deșeuri iar atunci nu vor mai exista scuze pentru dezastrul de la ghenele de gunoi.

De aproape doi ani de zile, fiecare sfârșit de săptămână îngroapă în deșeuri ghenele de gunoi din cartierele botoșănene. Firma suceveană care administrează depozitul ecologic de la Stăuceni lucrează de luni până sâmbătă iar duminică este închis. Din acest motiv reprezentanții Urban Serv nu pot colecta deșeurile de pe platforme. Greșeala s-a făcut în momentul în care autoritățile botoșănene au semnat contractul fără a lua în calcul și acest aspect. Situația este văzută însă cu alți ochi de președintele Consiliului Județean.

Ciudat este faptul că reprezentanţii de la Garda de Mediu au omis, se pare, dezastrul de la platformele de deșeuri. Șefa de la mediu susține însă că în această perioadă se fac controale intense pe partea de salubritate.

Situația ar putea totuși să se schimbe odată cu modificarea contractului semnat cu firma ce administrează depozitul de deșeuri.

Botoșănenii care locuiesc la bloc plătesc lunar 13 lei de persoană, taxa de salubrizare iar cei de la case achită câte 12 lei. Din păcate, deși cu taxele la zi, cetățenii trebuie să sufere din cauza incompetenței autorităților.

Citeste si:

Facebook Comments