Un sportiv de aur

Botoșaniul se poate mândri cu unul dintre cei mai buni luptători la kumite.

Mario Palade este un tânăr sportiv botoșănean care a uimit prin determinarea, și munca asiduă depusă pentru a câștiga aurul la una dintre cele mai renumite competiții internaționale din lume: Cupa Tiraspol.

La doar 13 ani, Mario are în palmaresul său numeroase victorii numai la Cupa Tiraspol desfășurată în Transnistria acesta a reușit să aducă aurul în țară după ce a câștigat patru meciuri la individual și unul pe echipe.

Deși a avut de înfruntat pe unii dintre cei mai buni luptători internaționali spune că întreaga competiție a fost ușoară. Se antrenează cinci zile din șapte și își doreste să devină din ce în ce mai bun. Practică acest sport de la vârsta de opt ani. Spune că cei care l-au îndemnat au fost prietenii de familie.

Antrenorul Cătălin Pamfil este mândru de realizările discipolului său. Îl susține si spune că nu a fost atât de ușor să învingă atâția adversari.

Cătălin Pamfil este antrenor din anul 1994, iar din 2014 a deschis și sala. De trei ori pe săptămână merge la Dorohoi, unde pregăteștii puștii de acolo. Pe lângă campioni antrenează și copii de-o schioapă.

La centru sunt două grupe: de începători și de avansați fiecare având aproximativ câte 20 de elevi.

Citeste si:

Facebook Comments