Una a trecut, au mai rămas două

Zeci de absenți la prima probă scrisă a Bac-ului de toamnă

Emoții pentru peste 200 de absolvenți de clasa a XII a. Cei care nu au reușit să obțină o notă de trecere în prima sesiune a e3xamenului de bacalaureat au susținut astăzi prima probă scrisă, cea la limbă și literatură română. Pentru acestă probă s-au înscris 288 de absolvenți, însă în sălile de examen au fost prezenți doat 235 de tineri.

Dacă elevii de la profilul umanist au avut la al doilea subiect de realizat un text de tip argumentativ despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală, cei de la profilul real au avut rolul comunicării în relaţiile de prietenie. În ceea ce priveşte subiectul al treilea, elevii au afirmat că li s-a părut mai uşor şi speră să ia note cât mai mari. La ambele filiere tema a fost aceeaşi: tema şi viziunea despre lume într-un text poetic.

La profilul uman, elevii au avut de ales între Tudor Arghezi şi Ion Barbu în timp ce la cel real, între Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

Din fericire, nu s-au înregistrat evenimente neplăcute.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început pe 16 august, cu probele orale şi de competenţe. Miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării.

Citeste si:

Facebook Comments