Unde mergem în weekend?

La Botoșani se anunță un weekend încărcat de evenimente culturale.

Iubitorii de cultură pot opta între un spectacol de teatru inedit, o premieră cinematografică dar și să-și aducă aminte sau să-și trăiască copilăria la un spectacol cu păpuși și marionete. Weekendul cultural începe la Botoșani, la Cinematograful Unirea acolo unde vor rula filme atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Deasemenea este anunțat și un film în premieră.

Dacă la Cinema Unirea puteți vedea un film bun, la Casa de Cultură a Tineretului aveți cu siguranță ocazia să vă oferiți un sfârșit de săptămână cultural cu un spectacol de teatru inedit și cu o mare încărcătură emoțională. Este vorba de ”Balerinul Turbat” în regia lui Mihai Donțu și cu coregrafia Victoriei Bucun. De altfel regizorul spectacolului este și cel care intrepretează rolul principal, fiind vorba de altfel de un one man show. Spectacolul este prezentat sâmbătă și duminică de la ora 18.00. Spectacolul vorbește despre viața și condiția artistului dar și despre mărire și decădere dar și percepția acesteia la nivel personal.

Pentru cei mici dar și nu numai, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” a pregătit un spectacol, ”Capra cu trei iezi”, o adaptare după Ion Creangă în regia lui Mihai Donțu. Spectacolul poate fi vizionat atât de copii dar și de părinți duminică de la 11.00 și de la 12.30 pe scena Teatrului ”Vasilache”. Scenografia aparține Lui Mihai Pastramagiu iar muzica spectacolului este compusă de Cristian Lungu. Din distribuție fac parte Ana Maria Chelaru, Mihaela Ștempel, Marius Rusu, Claudiu Gălățeanu și Florin Iftode. Prețul unui bilet este de 7 lei.

Citeste si:

Facebook Comments