Unde vă puteți relaxa în acest sfârșit de săptămână?

Programul intituțiilor de cultură

Weekend-ul acesta Muzeul Judeţean Botoşani este înconjurat de istorie. Pentru prima dată la Botoşani în zilele de 2 şi 3 aprilie Muzeul Judeţean Botoşani în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa Năsăud organizează evenimentul de reconstituire istorică “La Frontieră. Dacii şi Romanii în Barbaricum.”

Activităţile se vor desfăşura la Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani unde membrii asociaţiei Geto-Dacii din Moldova vor prezenta o serie de costume specifice perioadei antice, copii fidele ale obiectelor arhelogice, arme, armuri, bijuterii, podoabe specifice epocii precum si elemente de vestimentaţie. Evenimentul se va derula începând cu orele 11 iar intrarea este gratuită.

Tot în zilele de 2 şi 3 aprilie Teatrul Mihai Eminescu vă aşteaptă cu un spectacol în premieră. Începând cu ora 19.00, actorii Teatrulului Mihai Eminescu vor pune în scenă spectacolul “D’ale Carnavalului” după I.L.Caragiale. Biletele se pot achiziţiona de la agenția teatrală, din incinta ” Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric.
Și Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache aşteaptă toţii copiii pentru a viziona împreună aventurile ”Tigrişorului Pietrek”.

Pentru cinefili, la Cinematograful Unirea vor rula în acest sfârşit de săptămână patru pelicule de mare excepţie. La ora 13.00 puteți porni in marea aventura a celor şapte pitici vizionând animaţia “Al şaptelea pitic”.

La ora 15.00 Julia, în vârstă de 13 ani, Ida și Sindre, sora și fratele ei gemeni de opt ani, ajung pe o insulă părăsită iar nimeni nu ştie unde sunt iar pelicula Operaţiunea arctic ne va dezvălui cum au fost salvaţi aceştia.

Spre finalul serii, la cinematograf vor rula pe marele ecran filmul de comedie “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” şi pelicula de dragoste “Love”.

Citeste si:

Facebook Comments