Unii câștigă, alții pierd

Lege nouă pentru «pierderile» de apă

S-a schimbat legea care reglementează modul de împărțire a pierderilor de apa într-un condominiu. Din luna ianuarie, legea care reglementează modul de împărțire a diferențelor de apă înregistrate în condominiu după citirea contoarelor de scară și din apartamente a suferit o modificare importantă.

Volumul de apă care rezultă ca diferență între ce arată contorul de scară și suma consumurilor din toate apartamentele acelei scări de bloc, la sfârșitul lunii, se va repartiza pe “unitate imobiliară din condominiu” și nu pe număr de consumatori, cum a fost până la începutul acestui an.

Dacă într-o scară sunt 20 de apartamente și garsoniere, diferența rezultată pe scară după citirea apometreleor se va împărți la 20.

Șefii de la Nova Apaserv se așteaptă la un alt val de reclamații, dar din aceleași zone, acolo unde suma consumurilor de apă din apartamente, raportate la sfârșit de lună, nu bate cu ce arată contorul de scară.

O categorie de nemulțumiți se va contura însă din rândul românilor plecați la muncă în străinătate.
Cristian Romanovschi a mai spus că sunt și variante pentru cei plecați în străinătate și care nu vor să își vândă apartamentele, să nu plătească deloc pe perioada cât lipsesc.

Noua lege va dezavantaja apartamentele unde locuiește o singură persoană, spre deosebire de cele în care stau mai mulți oameni. Cristian Romanovschi spune că, pentru a evita aceste nemulțumiri, un rol important îl au și asociațiile de locatari.

Directorul comercial de la Nova Apaserv este de părere că soluția de viitor în România legat de plata apei menajere în mod onest pentru fiecare consumator rămâne distribuția pe orizontală.

Citeste si:

Facebook Comments