Update! Oportunităţi de studiu în America pentru liceeni

Au început înscrierile pentru FLEX

Liceenii din Botoşani au şansa să studieze în America. Acest lucru este posibil prin înscrierea la programul FLEX. – Future Leaders Exchange Program. Este al doilea an când Ambasada Statelor Unite în România alături de consiliile americane pentru educaţie internaţională şi MENCTS (Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice ) încurajează liceenii să participe la programul FLEX 2016 -2017.

Orice elev de liceu se poate înscrie întrucât acest lucru nu costă nimic.

Cu toate acestea, pentru a putea participa elevii de liceu trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Printre acestea se numără cetăţenia română şi studierea limbei engleză în liceu. De asemenea, elevii trebuie să fie născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 15 iulie 2002. O altă condiţie este aceea de a fi în prezent elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. La fel de important este ca liceenii să nu fi stat în Statele Unite ale Americii mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Ultima condiţie o constituie îndeplinirea criteriilor pentru a obţine viza Statelor Unite ale Americii.

Timpul de înscriere este scurt, până pe 16 octombrie 2015, ceea ce înseamnă că elevii nu mai au mult timp la dispoziţie să se înscrie.

Anul trecut de participarea la acest program au beneficiat doar 24 de elevi. Motivul? Anul trecut a fost anul inaugurării acestui program. A fost prima dată când a fost pus în aplicare. Anul acesta însă, mult mai mulţi elevi au oportunitatea de a se înscrie. Nu există un anumit număr de locuri.

Totul depinde de câte cereri de înscriere se depun şi de numărul candidaţilor care vor fi acceptaţi după desfăşurarea perioadei de selecţie.

 

Citeste si:

Facebook Comments