Update! Pelerinaj pe urmele Patriarhului Teoctist

Zeci de tineri credincioşi din Asociaţia Tineretului Ortodox Român au pornit ieri, 6 septembrie pe urmele Patriarhului Teoctist.

Este pentru a doua oară când Protopopiatul Botoșani organizează acest pelerinaj. Cu mic cu mare, tinerii au pornit la pas entuziasmaţi, de la Mănăstirea Popăuți. Au fost binecuvântați cu o rugăciune înainte de drum de Prea Sfințitul Macarie, episcop al Europei de Nord.

În jurul amiezii au poposit, nu pentru mult timp, în comuna Stăuceni, locul unde s-a născut vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist, în localitatea Tocileni. Acolo au fost întâmpinaţi cu bucurie de preoți și localnici și ospătați așa cum se cuvine.

Pelerinajul se desfasoară pe parcursul a două zile ce vor parcurge în jur de 56 de kilometri ,iar la fiecare biserică întâlnită în drum, tinerii intră pentru a se închina. Sunt întâmpinați de preoți, primiți cu vorbe de duh și ospătați. Ieri seară, tinerii au ajuns la Mănăstirea Zosin, unde au înnoptat pentru că dis-de-dimineață și-au reluat traseul la pas, prin aceleași locuri prin care adeseori mergea Patriarhul Teoctist. În acestă seară ei vor poposi pentru a se odihni la Mănăstirea Sihăstria Vorona, iar mâine să fie prezenţi la hramul mănăstirii.

Tinerii s-au arătat încântaţi de experienţa petrecută, au cântat, s-au rugat şi au construit relaţii frumoase între ei. În acest mod, spun ei, ajung să îl cunoască mai bine pe Dumnezeu.

Citeste si:

Facebook Comments