Urban Serv scapă de restructurări

Urban Serv scapă de restructurări

Societatea Urban Serv, ar putea scăpa de restructurări. Firma de salubritate a fost declarată câștigătoare a licitației privind colectarea și transportul deșeurilor de pe zona patru a județului Botoșani.

Două firme concurente au depus contestații care au fost însă respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Firmele mai au însă o șansă să atace în instață decizia CNSC.
La polul opus, alți operatori de salubritate sunt în pragul falimentului din cauza taxei de depozitare a deșeurilor.

Urban Serv risca să rămână fără obiectul principal de activitate: colectarea și transportul deșeurilor.

Odată cu deschiderea depozitului ecologic de deșeuri de la Stăuceni s-au organizat licitații pentru partea de colectare și transport a deșeurilor. În cursă a intrat și societatea botoșănenană care nu a reușit în primă fază să câștice licitația. În urma unei contestații a fost însă desemnată câștigătoare. Pentru că legea permite, două firme concurente, înscrise la licitație au contestat victoria Urban Serv. Fără noroc.

Firmele concurente mai au dreptul să conteste încă o dată rezultatul licitației, dar sunt slabe șanse să aibă soț de izbândă.

În timp ce Urban Serv este la un pas de a sărbători victoria, alți operatori de salubritate sunt aproape în faliment, iar în mai multe comune din județ nu se mai ridică gunoiul. Situația este cauzată de taxa de depozitare la groapa de deșeuri, introdusă de la întâi ianuarie. Pentru fiecare tonă de gunoi depozitată se plătesc 80 de lei în plus. Deși se fac demersuri pentru ca acestă corvoadă financiară să fie temporar sistată, la depozitul ecologic de la Stăuceni se solicită deja.

Din 27 de comune, care aveau contract de colectare și transport a deșeurilor cu societatea condusă de Petru Filip, aproximativ 20 au sistat contractul.

Citeste si:

Facebook Comments