VIDEO! Urban Serv se redresează financiar

Problemele financiare de la Urban Serv sunt pe cale să se rezolve, anunţă reprezentanţii societăţii. După un 2017 aproape de dezastru, încheiat cu o pierdere de peste jumătate de milion de lei, conducerea a reuşit să redreseze puţin situaţia şi să înceapă anul pe plus. Totodată, a fost prelungit şi creditul de aproape 2 milioane de lei luat în urmă cu aproximativ 10 ani, ce ajunsese la scadenţă săptămâna trecută.

Chiar dacă iniţial mai bine de jumătate dintre consilierii locali au lipsit de la şedinţa unde trebuia să fie facilitată prelungirea liniei de credit, în cele din urmă s-a rezolvat, spune directorul Urban Serv. S-a întâmplat în aceste zile, deşi solicitarea a ajuns la Primărie pe 4 mai.

Totodată, anunţă reprezentanţii Urban Serv, de la 1 ianuarie anul viitor se schimbă şi modul de colectare a deşeurilor. Cum societatea a câştigat contractul pentru municipiu, din 2019, totul se va face de la punct fix. Maşinile nu vor mai lua gunoiul de la case, din poartă în poartă sau de la sediul agenţilor economici. Toţi vor fi nevoiţi să ducă deşeurile la platformă, cum se întâmplă la blocuri. Pentru acest sistem a fost stabilit şi tariful.

În acest sens, în Botoşani s-au construit şi 150 de noi platforme de colectare a deşeurilor menajere. Aproximativ 50 de vor fi date în folosinţă în acest an iar restul de la 1 ianuarie, când vor fi, în total 225 de astfel de puncte.

Citeste si:

Facebook Comments