VIDEO! Usturoiul de Copălău, aproape de certificare europeană

Celebrul usturoi de Copălău este tot mai aproape de a primi certificare europeană. Mai mulți oficiali de la Ministerul Agriculturii s-au deplasat astăzi la Botoșani pentru a mai face un pas în vederea obținerii acestei certificări.

Direcția Județeană Agricolă a organizat astăzi o întâlnire de lucru pentru a fi cu un pas în față în vederea certificării europene a usturoiului de Copălău.

Pașii birocratici sunt însă întortochiați. Trebuie depus un caiet de sarcini la Ministerul Agriculturii pentru recunoașterea națională, iar apoi documentația va fi dusă la Uniunea Europeană în vederea certificării. Întreaga procedură va dura cel puțin doi ani de zile. La întâlnire au participat reprezentanți de la Ministerul Agriculturii, senatorul Lucian Trufin, membru în Comisia Agricolă din Parlament, autorități locale dar și producători agricoli din județ. Consilierul ministrului agriculturii, Petre Daea, a fost prezent astăzi la Botoșani și și-a arătat toată disponibilitatea în vederea certificării usturoiului de Copălău.

Usturoiul de Copălău are o tradiție de câteva sute de ani. Acest tip de usturoi are proprietăți medicinale și este cultivat și recoltat 100% natural.

Cultivatorii de usturoi militează pentru o formă de sprijin din partea Guvernului, așa cum primesc și cultivatorii de tomate.Abia în 2020, usturoiul de Copălău ar putea primi certificare europeană.

Citeste si:

Facebook Comments