VIDEO! Utilaje de top transformate în coșmar pentru un fermier botoșănean

Atunci când îți cumperi un lucru nou și foarte scump, te aștepți de obicei la performanță. Ei bine, nu întotdeauna așteptările se ridică la nivelul reclamei și ai banilor dați. Cel puțin, asta a simțit-o pe pielea lui un mare fermier din județul Botoșani.

Invitat al emisiunii ”Viața satului botoșănean”, Petre Ciornei a spus că dat câteva sute de mii de euro pe utilaje agricole de top și că după nici măcar un an de funcționare, acestea au cedat. Mai mult decât atât, fermierul se plânge că din cauza defecțiunilor a ajuns să piardă contracte și sume uriașe de bani.

Agricultura performantă se face numai cu utilaje de top. Iar unul dintre fermierii de pe malul Prutului, Petre Ciornei, a investit masiv în combine și tractoare. În special în celebrele combine Claas, utilaje prezentate ca fiind vârf de gamă și cele mai bune pe sectorul lor de activitate. Invitat în cadrul emisiunii ”Viața satului botoșănean”, fermierul botoșănean a spus că s-a confruntat cu foarte multe probleme din cauza acestor utilaje.

Fermierul botoșănean spune însă că deși utilaje au fost achiziționate la niște prețuri foarte mari, s-a ales numai cu defecțiuni și probleme. Mai precis, după numai 30 de ore de funcționare o combină s-a stricat, chiar în mijlocul ogorului.

Mai mult decât atât la o altă combină, spune Petru Ciornei, s-a rupt efectiv șasiul, la nici un an de la achiziționare. Cărucioarele folosite pentru transportul altor utilaje, cumpărate de la firmă s-au defectat la rândul lor.

Totodată fermierul botoșănean se plânge și de lipsa de reacție a celor de la service. Deși utilajele noi, care au costat sute de mii de euro, se strică la mai puțin de un an de funcționare,spune fermierul botoșănean, intervenția firmei este întârziată.

Defecțiunile dar și greutatea intervenției celor de la service-ul autorizat îl costă bani grei pe fermierul botoșănean. Petre Ciornei spune că a pierdut contracte din cauza defecțiunilor și o mulțime de bani.

Citeste si:

Facebook Comments