Val de bolnavi la UPU

Sute de botoşăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate dar şi de intervenţii chirurgicale încă din primele zile ale acestui an.

Cu toate că numărul bolnavilor care s-au prezentat la secţia de Primiri urgenţe a fost mai mare ca în primele zile ale anului 2016, cadrele medicale au făcut faţă cu brio atât oboselii cât şi pacienţilor.

Faţă de aceeași perioadă a anului 2016 numărul bolnavilor care s-au prezentat în primele trei zile ale acestui an pe unitatea de primiri urgenţe a crescut cu aproape 100 de cazuri.

Astfel, în acestă perioadă peste 540 de botoşăneni au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale. Dintre aceştia 138 de pacienţi au fost internaţi cu diferite afecţiuni atât medicale cât şi chirurgicale.

Starea unora dintre pacienţi a fost atât de gravă încât deşi medicii s-au chinuit minute în şir să îi salveze, aceştia au decedat. Unii pacienţi au necesitat intervenţii chirurgicale în sfera abdominală. Alţii au fost trataţi în secţia de Terapie Intensivă sau la secţiile de cardiologie şi neurologie.

Mulţi dintre botoşăneni au prezentat crize de angină pectorală sau accidente vasculare cerebrale. Cei mai mulţi pacienţi au vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani.

În acestă perioadă peste 60 de medici şi asistenţi au fost la datorie şi au ajutat bolnavii. Deşi au fost mai mulţi pacienţi ca în 2016, cadrele medicale dar şi cele auxiliare au rezistat cui brio avalanşei de bolnavi.

Medicul şef UPU, Petre Rădăuceanu a ţinut să transmită şi un mesaj cu prilejul noului an în care a urat botoşănenilor multă sănătate.

Citeste si:

Facebook Comments