VIDEO! Vânătoare de mașini parcate neregulamentar

Se dau amenzi pe bandă rulantă în ultima perioadă, la Botoșani. Numărul sancțiunilor pentru staționări sau parcări neregulamentare a crescut fulminant. Polițiștii locali împart zilnic zeci de sancțiuni. La polul opus, șoferii se consideră nedreptățiți pe motiv că nu au unde să își parcheze autoturismele și sunt constrânși să încalce legea.

Găsirea unui loc de parcare în zonele centrale ale orașului și nu numai, a devenit o aventură pentru conducătorii auto și un test al răbdării. Doar anul trecut au fost înmatriculate aproximativ 10 000 de mașini. Numărul mașinilor a crescut dar nu și locurile de parcare. În atare condiții, tot mai mulți șoferi ignoră indicatoarele rutiere, parchează neregulamentar, și se trezesc cu amenzi în parbriz.

Conducătorii auto sunt nemulțumiți de faptul că edilii nu rezolvă această situație și nu amenajează noi locuri de parcare.

Iar spre îngrijorarea soferilor, în perioada următoare reîncepe vânătoarea de ridicat mașini. Parcometrele vor deveni funcționale iar în mișcare se va pune și utilajul de ridicat mașini.

Municipalitatea are în administrare 8200 de locuri de parcare iar în Botoșani sunt înmatriculate aproape 90 000 de autoturisme.

Citeste si:

Facebook Comments