VIDEO! Vase cu desene enigmatice și o așezare uriașă descoperite la Botoșani

Enigmatice și fascinante. Sunt cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie vestigiile lăsate în urmă de civilizațiile care au luat naștere acum câteva mii de ani pe teritoriul județului.

Vase cu desene misterioase, lăcașe de cult cu istorii încă nespuse și o așezare uriașă de acum câteva milenii au fost scoase din adâncurile pământului de arheologi pe meleagurile Trușeștiului. Somax Tv vă invită să ne însoțiți într-o incursiune unică în lumea dispărută a unei civilizații misterioase.

În expoziția Muzeului Județean de Istorie din Botoșani, în sălile dedicate istoriei vechi se află un exponat fascinant. Mai precis un vas de mari dimensiuni cu desene enigmatice.

Acest exponat deosebit este creația culturii Cucuteni, mai precis în ultima sa etapă de dezvoltare, o civilizație străveche care s-a dezvoltat și pe teritoriul județului Botoșani.

Enigmaticul vas a fost descoperit de arheologi, acum câteva decenii în interiorul unei așezări de mari dimensiuni de la Trușești-Țuguieta, ce a aparținut acestei civilizații. Este de altfel cea mai mare așezare Cucuteni săpată integral pe teritoriul României.

Totodată, în cadrul aceleași așezări străvechi au fost scoase la iveală de arheologi și mai multe lăcașuri de cult misterioase, cu statui de mari dimensiuni. Mare parte a artefactelor descoperite în acest loc sunt expuse însă la Muzeul din Piatra Neamț.

Enigmaticul vas cu desene misterioase se află însă în expoziția Muzeului Județean de Istorie, alături de alte numeroase artefacte fascinante aparținând culturii Cucuteni.

 

Citeste si:

Facebook Comments