Vernisajul de Artă Naivă ‘’ Gheorghe Sturza’’ un adevărat succes

Vernisajul de Artă Naivă ‘’ Gheorghe Sturza’’ un adevărat succes

Pasiune, voie bună si multă iubire și respect pentru artă.

Aşa poate fi descris cel mai de succes eveniment cultural realizat la Botoşani. Este vorba despre Vernisajul de Artă Naivă ‘’ Gheorghe Sturza’’, unde artişti din întreaga ţară şi-au expus lucrările.

Evenimentul a avut loc pe 12 noiembrie, la Galeriile ‘’Ştefan Luchian ‘’.

Vernisajul este organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în colaborare cu revista ‘’Galeria naivă’’ şi Muzeul Judeţean.

Expoziţia a reunit 30 de artişti din 13 judeţe ale ţării. Aceştia au expus 70 de lucrări care au bucurat şi impresionat botoşănenii prezenţi la vernisaj.

Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie şi continuă să fie un real succes.

Acest lucru este demonstrat de numărul mare de curioşi care au venit la Galeriile ‘’Ştefan Luchian ‘’. Printre artiştii care au expus lucrări s-au numărat Mihaela Damian, Dumitru Florea, Calistrat Robu, Paul Robu şi mulţi alţii. Din păcate, au putut fi prezenţi la vernisaj doar 12 artişti.

Unul dintre aceştia este chiar Calistrat Robu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici.

De 40 de ani este implicat în arta naivă românească şi tot de atâţia ani pictează. Spune că e o plăcere să revină în Botoşani, pentru a aduce un plus de culoare şi voie bună botoşănenilor. El a mai expus lucrări în Botoşani în anii ‘80. Iubeşte ceea ce face şi spune că sursa de inspiraţie a celor mai multe tablouri o reprezintă societatea în care trăim.

Artistul a fost plăcut impresionat de modul în care vernisajul a fost realizat.

Emoţiile exprimate de artişti pe pânze au fost puse în evidenţă mult mai bine decât la alte galerii din ţară.

Un alt artist care a onorat cu prezenta vernisajul de Artă Naivă ‘’ Gheorghe Sturza’’este Cosmin Bloju. A bătut cale lungă tocmai din Piteşti pentru a-şi expune câteva lucrări dar şi pentru a se întâlni cu cei mai de seamă artişti naivi din ţară.

Scopul acestui eveniment cultural este acela de a promova arta naivă. Se mai doreşte promovarea artiştilor naivi dar şi a oprelor e artă ale acestora.

Cei care doresc să admire lucrările expuse o pot face până la data de 22 noiembrie 2016 la Galeriile ‘’Ştefan Luchian ‘’ din Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments