Vestea anului la Botoșani: bani pentru teatru

Vestea anului la Botoșani: bani pentru teatru

După ani de așteptare, există în sfârșit date certe, cel puțin din spusele primarului, Cătălin Flutur, că Uniunea Europeană dă o a doua șansă teatrului Mihai Eminescu. Proiectul depus de reprezentanții Primăriei a fost aprobat iar 5 milioane de euro vor fi alocați pentru teatru. Suma nu este suficientă însă primarul speră să mai primească suplimentare. Sunt șanse ca până la sfârșit de an să demareze și lucrările.

Este de departe vestea anului. Ruina din fața Primăriei ar putea din nou să prindă viață. Dacă în ultimii ani cei ce conduc orașul nu făceau decât să promită identificarea unei soluții, Cătălin Flutur a reușit să găsească în sfârșit un colac de salvare.

Sursele de finanțare pentru teatru vor fi asigurate prin ”Programul proiectelor retrospective”, este vorba de proiecte demarate pe bani europeni dar nefinalizate. Asta înseamnă că urmează să se facă contractarea în vederea consolidării structurii de rezistență și reabilitării teatrului.

Constructorul a anunțat clar că 5 milioane de euro nu sunt bani suficienți pentru finalizarea lucrărilor. Există totuși posibilitatea ca suma să fie suplimentată iar în caz contrar, primarul a precizat că va căuta resurse din bugetul local.

Primăria va trebui să restituie însă Uniunii Europene la sfârșitul acestui an un milion de euro, bani care au fost alocați pentru lucrările efectuate deja. Cel mai probabil municipalitatea va perfecta un credit bancar pentru acoperirea acestei cheltuieli.

Citeste si:

Facebook Comments