Veşti bune pentru copiii oropsiţi de soartă. Caravana ’’Fiecare copil în grădiniţă ’’este din nou în Botoşani

Copiii din mediile defavorizate au în sfârşit o şansă la educaţie, la un viitor mai bun.

Acest lucru este posibil datorită proiectului ”Fiecare copil în grădiniţă”, al Asociaţiei OvidiuRo, sprijinit de Guvernul României. Prin acest proiect părinții sunt încurajați să își ducă micuții în fiecare zi la grădiniță, unde prichindeii au posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a-și face noi prieteni și de a-și petrece timpul într-un mod cât mai plăcut și cât mai util. În schimbul acestor beneficii, părinții primesc lunar câte un tichet social în valoare de 50 de lei.

Se pare că proiectul s-a bucurat la Botoșani de succes. Mulți dintre părinți au înțeles cât este de important să le ofere micuților lor o șansă reală la educație și i-au înscris la grădiniță.

Scopul principal al acestui proiect şi implicit al asociaţiei OvidiuRo este creșterea frecvenței copiilor din grădinițe. Binefăcătorii urmăresc în acest moment identificarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 6 ani încă neînscriși la grădiniță şi vor să îi informeze pe părinți de benificiile acestui program.

Activitățile din Caravană vor include sesiuni de citit cu copiii, jocuri educaționale și discuții de consiliere a părinților cu privire la importanța educației încă din copilărie.

Citeste si:

Facebook Comments