Veşti bune pentru şoferi la început de an! Benzina şi motorina s-au ieftinit

Veşti bune pentru şoferi la început de an! Benzina şi motorina s-au ieftinit

Noul an a adus preţuri mai mici la pompă! Benzina şi motorina s-au ieftinit după ce prevederile din Codul Fiscal referitoare la accize şi la Taxa pe Valoare Adăugată au intrat în vigoare de la 1 Ianuarie.

Potrivit peco-online.ro, un site care monitorizează preţurile carburanţilor din staţiile Petrom şi OMV la nivel naţional, la o staţie OMV din Salonta, judeţul Bihor, benzina putea fi cumpărată cu 4,48 lei litrul, iar motorina cu 4,60 lei.

Preţurile variază la acelaşi furnizor în funcţie de oraş, dar şi de staţia de alimentare. Spre exemplu, în Bucureşti, la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei, benzina costă 4,82 lei, iar motorina 4,79 lei. La staţia Rompetrol de pe DN1, preţul unui litru de benzină 95 este egal cu cel al motorinei: 5,5 lei.

Scăderea preţului la pompă contrazice motivul pentru care Liviu Dragnea cerea ca ieftinirile din Codul Fiscal să fie amânate.

“Este vorba despre interesul unor mari companii din România. Şi anume taxa pe stâlp si supraaciza. Guvernul va analiza cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate următorul aspect. Preţul petrolului se află la un nivel minim istoric mondial. Cum naiba se face că la noi în România avem cel mai mare preţ din UE la pompă”, spunea Dragnea.

Ultimele date publicate de Comisia Europeană, în 12 decembrie, arată însă o altă realitate. Preţul mediu al benzinei, fără taxe, era mai mic în România decât în Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda şi Spania. După reducerea TVA şi a accizei, de la 1 ianuarie, România stă şi mai bine în topul european. 

 

Cititi mai multe aici!

 

Sursa: realitatea.net

 

Citeste si:

Facebook Comments